lørdag 24. mars 2012

Dag 53 - Two For The Road



Dagens film er den britiske filmen Two For The Road fra 1967. Fiilmen er regissert av William Daniels, Jaqueline Bisset, Albert Finney og Audrey Hepburn i hovedrollene.



Synopsis:
Audrey spiller Joanna, og vi får se henne i fire vekslende historier; alle på biltur i Frankrike sammen med mannen, men i forskjellige stadier i forholdet. Vi får se reisen når de møtes, når de er relativt nygifte, når de har fått et lite barn, og når de er mer eller mindre leie av hverandre og krangler mye.

Trailer:


Two For The Road er hva jeg vil kalle en blandingsfilm. Noen ganger er det en ganske trist drama, mens plutselig er det en morsom komedie. Hovedgrunnen til dette er den eksperimentale formen som filmen er laget i.



Stanley Donen var inspirert av de franske filmene som var laget på samme tid og valgte da å lage en u-lineær film. Her hopper man fra scenene til scenen og fra tispunkt til tidspunkt. Et par av referansepunktenen som kan være greit å tenke på når man ser filmen er bilene de kjører i, og Hepburn sin hårfrisyre, i og med at det er den enkleste måten å sette seg inn i hvor man er i historien.



Jeg har ikke noe i mot denne fortellermåten, den fungerte glimrende i Pulp Fiction for eksempel, men her blir det litt for rotete. Hovedgrunnene til det er at man nesten gjennom hele filmen kun har to karakterer å forholde oss til og da kan det bli litt rotete.



Historien i seg selv er interresant og det er ikke ofte man ser en film som teoretisk sett spenner over en 12 års periode.



Skuespillet er det ingenting å se på. Hepburn og Finney spiller meget bra i sine respektive roller, og Heburn som på denne tiden var 38 år spiller godt i rollen som den unge Joanna.



Henry Mancini (som kanskje er best kjent for å ha laget musikken til The Pink Panther) har laget filmmusikken her, og den er utrolig bra. Mancini selv mener dette var hans beste musikalske arbeid av alt han hadde laget.



Romantiske dramaer er ikke helt min greie men denne var slettes ikke så verst.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar