fredag 16. mars 2012

Dag 45 - War And Peace



Dagens film er den amerikanske filmen War And Peace fra 1956. Filmen er regissert av King Vidor og har Herbert Lom. Anita Ekber, Mel Ferrer, Henry Fonda og Audrey Hepburn i hovedrollene.



Synopsis:
Audrey Hepburn spiller den unge og uskyldige Natasha Rostov som Pierre Bezukhov, (Henry Fonda), har så kjær. Men krigen mellom franskmennene og russerne står på trappene, og skjebnen vil andre ting for de to. Pierre får beskjed om at faren er døende, og reiser avsted. Han arver både land og formue, og det er grunnen til at Helene bestemmer seg for å lure ham inn i ekteskapet. Det blir et ulykkelig forhold. Krigen krever sine ofre. Pierre blir tatt til fange av franskmennene, og når han endelig blir satt fri får han vite at hans kone døde i barselseng. Dermed er det duket for en gjenforening mellom Pierre og Natasha, og muligheten for en fremtid sammen..


Trailer:



War and Peace er en film bassert på boken med samme navn skrevet av Leo Tolstoy.



Imponerende film med fantastiske scener. Spesielt krigsscenene og dansescenen er meget bra.



Skuespillet er også meget bra og både Fonda og Ferrer gjør noen gode rolletolkninger. Men det Hepburn som (kke uventet) stjeler showet. Hun passer utrolig godt inn i ollen som atasha Rostova og gjør en av sine beste roller gjennom filmkarrieren.



Hepburn fikk 350,000 Dollar for sin opptreden i denne filmen, en sum hun rett og slett syntes var helt forferelig å motta. Hun kunne ikke på noen som helst måte forså at hun skulle få betalt så mye for å spille hovedrollen i denne filmen.



Historien er det absolutt ingenting å si på, og den er vistnok ganske tro mot Tolstoys bok på de fleste måter.



Om man skal kritisere filmen for noe så må det være at lyden fra tid til annen blir litt dårlig. I tilegg er det en del skvenser med tydelig voice-over som ikke er synket opp på korrekt metode.



Den siste timer en uten tvil den mest spennede, og det er et par perioder i løpet av filmen neste 3,5 timer lange spilletid som blir litt langdrøye og kjedelige.



Alt i alt en meget god film, men den lange spiletiden gjør at filmen blir lit vel lang.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar