fredag 23. mars 2012

Dag 52 - The Red Shoes



Dagens film er den Britiske filmen The Red Shoes fra 1948. Filmen er regissert av Michael Powell og Emeric Pressburger, og har Marius Goring, Anton Walbrook og Moira Shearer i hovedrollene.



Synopsis:
Powell og Pressburgers storhet lå ofte i de surrealistiske og fantasipregede innslagene i filmene deres og i den kreative bruken av Technicolor. I denne filmen følger vi et legendarisk europeisk ballettkompani som skal fremføre balletten "The Red Shoes". Vi møter den unge, vakre ballerinaen Victoria Page, som rives mellom to kreative, sjalu menn; den unge, fremadstormende komponisten Julian Craster og den eneveldige, nådeløse ballett-impressarioen Boris Lermontov.

Trailer:


Denne filmen var faktisk totalt ukjent for meg. Grunnen til at den ble sett i dag er rett og slett fordi den kom i samme filmbox som A Night To Remember go da tenkte jeg at jeg like godt kunne gi den en sjanse.



Denne filmen er bassert på H.C Andersens fortelling De røde sko, men den er vistnok veldig inspirert av Sergei Diaghilev sitt møte med den britiske ballerinnaen Diana Gould.



Powell Og Pressburger var klare på at når de laget denne filmen var det viktig for dem å få tak i dansere som også var skuespillere, ikke skuespillere som kunne danse. Det var i deres øyne dansen som var det vesentlige i filmen, og dette har de virkelig fått til. I følge de som kan ballett så er omtrent alt av dans utført på en glimrende måte og forståsegpåerne var i sin tid meget fornøyd med å se at dette var utført så godt.



Høydepunktet i filmen er uten tvil Moira Shearers lange dansesekvense. Denne varer i hele 14 minutter og er usedvanlig underholdende å se på.



Historien i filmen er interresant og godt fremstilt, og selv om jeg personlig ikke er noen dansetype så forstår jeg hvorfor denne filmen har blitt kalt den beste "ballettfilmen" som noensinne er laget.



Både Moira Shearer, Anton Walbrook, og Marius Goring spiller utrolig godt i filmen og gjør gode tolkninger av rollene sine. Det tok faktisk 1 år å få overbevist Shearer om å spille filmen, i og med at hun ikke så poenget med å spille i filmen.



Det denne filmen er best kjent for er sin glimrende bruk av Technicolor fremstillingen og dette forstår jeg veldig godt. Her er det et fargespekter ut av en annen verden og virkelig fantastiske visuelle effekter.

The Red Shoes er også etter sigende en av favoirttfilmene til både Brian De Palma og Martin Scorsese.



En overaskende god film som er verdt en titt for de som også ikke er så inn i ballettens verden.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar