mandag 5. mars 2012

Dag 34 - Creature From The Black Lagoon





Dagens film er den amerikanske filmen Creature From The Black Lagoon fra 1954. Filmen er regissert av Jack Arnold og har Richard Denning, Richard Carlson, Julei Adams og Ben Chapman i hovedrollene.



Synopsis:
Forskere bedøver og fanger monsteret som blir forelsket i sjefsforskerens kvinnelige assistent (Julia Adams). Det ensomme monsteret, "et levende, amfibisk 'missing link'" klarer å rømme, og kidnapper personen som er gjenstand for dets følelser. Sjefsforskeren (Richard Carlson) starter så et korstog for å redde assistenten sin, og kaste den uhellsvangre skapningen tilbake ned i dypene hvor den kom fra.



Trailer:



Creature From The Black Lagoon er en film i Universal Monster serien. Sammen med Frankenstein, Dracula, Phantom Of The Opera, The Wolf Man, The Invisble Man og The Mummy.




Det som er litt rart er at Creature From The Black Lagoon i det hele tatt er regner med i denne serien i og med at den er nesten 20 år nyere enn alle de andre filmen som er med i serien.



Creature From The Black Lagoon er i dag mange måter klisjefilmen for "skuespiller i gummidrakt", men filmen er fortsatt overaskende god. Historien er bassert på en historie som produsent William Alland hørte på et middagsselskap om en halvt fis, halvt menneskelignende skapning som levde i Amazonas junglen. Han syntes at histotien hørtes så spennede ut at han ville lage en film av denne historien.



Historien er god og spennede og selv om det (ikke overaskende) er litt utdatert så er det underholdende å morsomt å se filmen.



Ben Chapman som spilte "Gil-man" i scenene på land kunne ikke sitte ned når han hadde på seg drakten, så han var nødt til å stå i optil 14 timer hver dag mens de spilte inn filmen. Hvem sa at det var mer glamorøst å væer filmstjerne på 50-tallet :-)



Etter signede så Ingmar Bergman denne filmen på bursdagen sin hvert eneste år i voksen alder.



En underholdende og morsom film som fungerer like godt i år som for 60 år siden. Virkelig verdt en titt for de som liker klassisk skrekk.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar