fredag 9. mars 2012

Dag 38 - Dracula - Prince Of Darkness



Dagens film er den britiske filmen Dracula - Prince Of Darkness fra 1966. Filmen er regissert av Terrence Fisher og har Francis Matthews, Andrew Keir, Barbara Shelley og Christopher Lee i hovedrollene.



Synopsis:
To brødre og konene deres havner opp i Draculas slott, og bestemmer seg for å tilbringe natten der - hvilket resulterer i at Dracula står opp fra de døde og igjen begynner sitt tokt.

Trailer:



Jaggu kom det med en utgave Dracula også i denne bloggen også. Prince Of Darkness er den tredje Dracula filmen som ble utgitt av Hammer Horror.
Horror Of Dracula og Brides Of Dracula er de to første i serien. Dette er da også den trendje filmen med Fisher i regissørstolen og med Lee i hovedrollen.

Hammer følte tydeligvis at originalmateriellet ikke lenger var modent for å lage en enda en utgave av, dermed satte de i gang med noe nytt. Borte er Dr Van Helsing (vanlighvis i form av Peter Cushing) og dermed også jakten på Dracula. Eller det vil si, Cushing er med i en flashback scene i starten av filmen, men denne er tatt rett fra Horror Of dracula og ikke en ny scene, kun et backdrop for å forstå starten av filmen.



I denne filmen har Dracula så mye som NULL dialog. Mange grunner har blitt gitt til dette, men det er to av disse som står sterkere en de andre. Den første er at Lee rett og slett nektet å bruke ndialogen som var skrevet til Dracula i og med at den var alt for tåpelig. Den andre er at de høye herrer i filmselskapet var redd for at Lee skulle kreve mye lønn, så dermed kuttet de ut all dialogen hans.



I tilegg til at drcaula har lite dialog er han ikke med i mer en halve filmen. Det er greit nok med oppbygning, men her er det rett og slett litt for mye. MEN til tross for dette er historien i seg selv overaskende bra, og ikke minst kulissene er top notch.



Det faktum at Lee ikke prater i filmen, skulle man tro at senket kvaliteten på filmen, men Dracula fremstår faktisk mye mer skremmende når han ikke sier et kløyva ord, og dette skal Lee ha stor kreditt for. Dette er nok den filmen hvor hans spiller denne rollen best.



Denne filmen ble laget back-to-back med Rasputin, The Mad Monk og mange av de samme skuespillerene, kulissene og produksjonsmedarbeiderene jobbet på begge disse to filmene.



Musikken er også noe som må trekkes frem her. Musikken er sannsynligvis noe av det aller beste som Hammer Horror har hatt med i filmene sine og passer utrolig godt inn i handlingen.



Det eneste som er litt netur er avslutningen av filmen som ikke helt er det man forventer (men overaskende er det iallefall, det skal de ha).



Filmen ble utgitt på Blu-Ray i slutten av Februar 2012 og er helt sikkert å skaffe seg, for DVD utgaven er ikke helt det store billedmessig.



En av de beste filmene i dracula serien og absolutt verdt en titt for fans av serien.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar