onsdag 21. mars 2012

Dag 50 - The Wicker Man



Dagens film er den Britiske filmen The Wicker Man fra 1973. Filmen er regissert av Robin Hardy og har Ingrid Pitt, Edward Woodward, Britt Ekland og Christopher Lee i hovedrollene.



Synopsis:
Overkonstabel Howie kommer til Summerisle, en mystisk øy, for å etterforske en sak rundt en ung jentes forsvinning. Han møter merkelige og skremmende lokalbeboere, og bestemmer seg for å avsløre hva som virkelig har hendt.

Trailer:



The Wicker Man er en ganske variert film. Vi har elementer av krim i starten av filmen, etterfulgt av mange sanger som fører det neste over i musikal før man avslutter med skrekkelementer.



Skuespillet i filmen er glimrende. Ekland og Woodward spiller sine roller bra og er meget overbevisende. Men det er Lee som er den store karakteren her. Han har selv uttalt at dette er hans beste rolle, og jeg er i grunn ganske enig i det.



Christopher Lee hadde så tro på at denne filmen skulle bli bra at han spilte i filmen uten å få betalt. Det samme gjorde forøvrig manusforfatter Anthony Shaffer også.




Musikken i filmen er meget god og på min 3 disc utgave følger faktisk soundtracket med som en bonus-disc. Den glimrende sangen The Landlord’s Daughter som mange kanskje har fått kjenskap til er hentet fra denne filmen og her er det bare å synge med.



Avslutningscenen er en av de mest kjente i britisk filmhistorie og har blitt hyllet og parodiert uttalige ganger opp igjennom de siste 40 åra.



I 2006 ble det laget en amerikansk remake med Nicolas Cage i hovedrollen og amerikanerne hadde stor tro på at denne skulle bli populær. Denne filmen ble dårlig mottat, og det skjønner jeg godt for den er virkelig et makkverk av en film. Helt utrolig at det er mulig å bruke så mye penger på en så elendig film.



En meget god og spennende britisk klassiker som virkelig er å anbefale alle og enhver.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar