lørdag 3. mars 2012

Dag 32 - Double Indemnity



Dagens film er den amerikanske filmen Double Indemnity fra 1944. Filmen er regissert av Billy Wilder og har Byron Barr, Tom Powers, Edward Robinson, Barbara Stanwyck og Fred McMurray i hoveddrollen.



Synopsis:
Phyllis og hennes elsker Walter tror de har begått det perfekte mord og venter utålmodig på millionene fra forsikringsselskapet. Når hennes mann blir funnet død på togsporet, tror alle at det var en tragisk ulykke - alle foruten en.

Trailer:


Double Indemnity er enda en av de stor film noir klassikerene, denne gangen laget av Billy Wilder. Wilder er i mine øyne en av vår tids beste regissører og har laget andre storfilmer som Some Like It Hot, Avanti, Sabrina, Kiss Me, Stupid, Fortune Cookie, Stalag 17, Seven Year Itch, Sunset Blvd og Irma La Douce (som jeg så tidlig i Februar).



Filmen er bassert på en bok av den velkjente amerikanske forfatteren James Cain, og boken var også en sto hit før filmen ble laget. Cain skrev jo også som kanskje noen husker The Postman Always Rings Twice som ble sett tidligere i festivalen.



James Cain ble faktisk så imponert over filmversjonen at han angret på at han ikke hadde inkorperert flere av scenene som var med i filmen, men som ikke var med i boken.



Stanwyck og McMurray gjør noen glimrende roller i denne filmen og gjør nok fort deres livs roller i denne filmen. Stanwyck var forøvrig nominert til en Oscar for denne rollen, men den gikk til Ingrid Bergman i Gaslight.



Filmen er skrevet av Billy Wilder og Raymond Chandler, og disse to mennene foraktet hverandre på det sterkeste. Men de klarte å få skrevet ferdig historien, selv om Chandler forlot skrivesesjonene omtrent hver gang de satt sammen og skrev.



Double Indemnity ligger for øyeblikket på 54de plass på TOP 250 listen på IMDB, så det er liten tvil om at det ikek bare er meg som liker denne filmen. Dette er nok den nest beste filmen jeg har sett i denne sjangeren kun slått av den glimrende The Maltese Falcon.



Uten tvil en meget god film som virkelig er å anbefale.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar