mandag 12. mars 2012

Dag 41 - Guest In The House



Dagens film er den amerikanske filmen Guest In The House fra 1944. Filmen er regissert av John Brahm og har Margaret Hamilton, Ruth Warrick, Ralph Bellamy, Aline MacMahon og Anne Baxter i hovedrollene.



Synopsis:
Ann Baxter spiller hovedrolen som Evelyn Health, som trenger et rolig sted å hvile og resituere seg. Hennes doctror lar henne bruke hans hus i Maine, hvor hun manipulerer doktorens lykkelig gifte bror til å bli forelsket i henne. Dette fører til intriger i huset og medfører både død og frelse.

Filmen:


Vel, nok en film-noir film. Guest in the house var der jeg kjøpte den klassifisert som en av de virkelig store film-noir klassikerene og jeg tenkte da at den ville passe perfekt inn her. Nå ser jeg at den har fått hele 203 stemmer på IMDB, så den er nok ikke en SÅ stor klassiker.

Guest in the House er i tilegg også Public domain, det vil si at den er fritt tilgjengelig både på DVD til distrubisjon og på nettet. Så dermed kan hele filmen sees på Youtube i linken over her. Min utgave er DVD utgaven fra Glass Keys Film Noir serie, og kvaliteten på denne er tro det eller ei faktisk dårligere en utgaven som ligger ute på Youtube, så hold dere unna den utgaven.



Det kan jo nenves at filmen faktisk vant en Oscar, da for beste musikk.



Filmen er slettes ikke så verst, men den første timen av filmen blir litt kjedlelig i og med at det skjer så godt som ingenting. Men når stormen først slår til så blir det straks mer action i filmen.



Anne Baxter gjør en god figur i hovedrollen, og spiller bra. Baxter er nok bedre kjent for de fleste for sine roller som Nefretiri i The Ten Comandments og såklart Eve, i filmen All About Eve.



Av en eller annen grunn så er utgaven som er tilgjengelig på både DVD og nettet 1 time og 40 minutter lang, men filmen var i utgangspunktet to timer lang, så det kunne vært interresant å sett om de ekstra 20 minuttene hadde tilbydt filmen noe mer, elle rom det er snakk om enda mer fyllstoff (som jeg renger med det var) i delen som er borte.



De siste 20 minuttene av filmen er som sagt meget bra, men desverre så blir det alt for mye unødvendig oppbygning i staren av filmen og dette treker kraftig ned.



Ikke på noen måte noen dårlig film, men litt kjedelig i forhold til andre filmer innen film-noir sjangeren.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar