søndag 2. mars 2014

Dag 30 – Children Of The Damned


Dagens film er den britiske filmen Children Of The Damned fra 1964. Filmen er regissert av Anton Leader og har Alfred Burke, Barbra Ferris, Alan Badel og Ian Hendry i hovedrollene. 


Synopsis:
Vitenskapsmenn oppdager seks barn som har en usedvanlig høy intelligens. Barna blir fløyet til London for å bli studer, men de klarer å rømme og søker tilflukt i en kirke. 
Ni dager etter at jeg så den første filmen er det tid for å se oppfølgeren til Village Of The Damned. 


Her er det både ny regissør og nye skuespillere på plass og filmen følger den forrige kun tematisk og ikke historiemessing. 


Hovedforskjellen mellom disse filmene er at, mens barna i originalen var fremstilt som onde og som romessensene, er barna her fremstilt som mer overmenneskelige og mer naturlige.Vanligvis blir oppfølgere som bytter ut det som er av skuespillere og folk bak ganske så mye dårligere enn den første filmen. Men denne oppfølgeren syntes jeg faktisk var overraskende god.En annen ting som er positivt her er at man egentlig ikke trenger å se den første filmen, for å kunne bli underholdt av denne. Ikke noe av det som skjer i den første filmen er i grunn nevnt her og man vil helt klart kunne få med seg hele handlingen uten problemer.Ian Hendry og Alan Badel spiller glimrende i rollene som Tom Llewellyn og David Neville. Begge to fortsatte karrierene sine med å bli to anerkjente Tv-skuespillereJeg syntes denne filmen faktisk hadde en enda mer skremmende og skummel atmosfære som virkelig bygger seg opp utover i filmen. Barna er mer skremmende i denne filmen enn i den første, og har du problemer med skremmende barn så er dette ikke film som er anbefalt for å si det slik.Jeg tror faktisk jeg foretrekker denne filmen fremfor den første, i og med at denne filmen har mer atmosfære og forsøker mer å ta seg selv seriøs.En overraskende god oppfølger med en fantastisk avslutning. Sterkt anbefalt.
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar