lørdag 22. mars 2014

Dag 50 - Sie tötete in EkstaseDagens film er den tysk/spanske filmen Sie Töteste In Ekstase (også kjent som She Killed In Ecstasy) fra 1971. Filmen er regissert av Jesús Franco og har Howard Vernon, Pauk Muller, Fred Willaims og Soledad Miranda i hovedrollene. 


Synopsis:
En forsker/lege ved navn Dr. Johnson har i lengre tid forsket på fostere og kommet fram til en "kur" som gjør mennesket mer resistent mot virus, bakterier og sykdommer som kreft. I den tro at han vil bli hyllet som en stor mann legger han resultatene fram for sitt kollegium  

Jesús Franco er helt klart kongen av Euro-Sleaze sjangeren og han regisserte over 200 filmer frem til han døde i fjor våres av et slag. 


Filmene hans hadde ofte minimale budsjetter, syltynne manus og plenty med nakenhet og mord. 


She Killed In Ecstasy var den første filmen Franco laget med tyske finanser i form av selskapet Tele-Cine Film- und Fernsehproduktion i ryggen. Hvor mye penger ekstra han fikk ut av dette er usikkert, men men gjetter på at det ikke var all verden. 


Omtrent samme skuespillere og crewet som jobbet på Vampyros Lesbos som ble gittferdig inspillt en månded tidligere samme år. 


Filmen befester en gang for alle samarbeidet med Franco-ikonet og skuespiller Soledad Miranda og ikke minst samarbeidet med komponistene Hübler & Scwab. Soledad Miranda gjør faktisk en meget god jobb i denne filmen og hun hadde helt klart potensiale til å bli en stor skuespillerinne. 


Jeg syntes hun også gjorde en god rolle i Count Dracula, med Christopher Lee i hoveedrollen hvor hun spilte Lucy Westenra. Dessverre døde hun etter en bilulykke, hvor hun var på vei for å signere en langtidskontrakt med Jess Franco vedrørende flere filmer. 


Soundtracket til filmen er også verdt å nevne. Det er det Hübler og Scwab som står bak, og de laget også musikken til Vampyros Lesbos som ble gitt ut året før. 

 

Franco har selv en liten rolle i filmen og «selveste» Horst Tappert er også med i filmen i rollen som en inspektør. 

 

Den karakteristiske Franco-zoomingen er også med i denne filmen i høyeste grad, men om man ser forbi akkurat det litt plagsomme aspektet syntes jeg ikke filmen er så verst. Franco er nemlig god med kameraet sånn generelt sett og filmen flyter godt.


Helt klart nok en film for spesielt interesserte, siden de normale filmmassene helt klart ikke vil like dette. Men jeg syntes det var en overraskende god film og ble positivt overasket, siden jeg hadde hørt lite godt om denne filmen. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar