tirsdag 25. mars 2014

Dag 53 - King Creole


Dagens film er den amerikanske filmen King Creole fra 1958. Filmen er regissert av Michael Curtiz og har Dolores Hart, Carolyn Jones, Walter Matthau og Elvis Presley i hovedrollene. 


Synopsis:
Danny Fisher er en bekymret ung mann som synger sanger som rocker det franske miljøet. Med en søt jente som elsker ham og nattklubbgjester som jubler ser det ut til at Elvis kan riste av seg fortiden sin og gå rett til topps. Men vil det lykkes gangsteren og hans lekre kjei å lokke ham til en kriminell løpebane.
King Creole er basert på romanen «A Stone For Danny Fisher» skrevet av Harold Robbins i 1952. 


King Creole var Elvis sin fjerde filmrolle etter Love Me Tender, Loving You og Jailhouse Rock.


For å få laget filmene fikk Elvis 60-dagers perm fra sin militærtjeneste som han nettopp hadde startet før innspillingen. Dette holdt akkurat i og med at innspillingen i New Orleans ble utsatt flere ganger etter at fans hadde invadert innspillingsomådet og gjort det praktisk talt umulig å få spilt inn filmen. 


Michael Curtiz er en av de store regisørene fra 40 og 50-tallet i USA og hadde regisert storfilmer som Kid Galahad, The Adentures Of Robin hood, Casablanca, Mildred Pierce , White Christmas og We're No Angels for å nevne noen. Så produksjonsverdien på denne filmen er det ingen tvil om. 


Michael Curtiz ønsket først ikke å regissere denne filmen i og med at han ikke hadde noen tro på Elvis som skuespiller. Men etter å ha sett hans tre første filmer endret han mening og regisserte filmen. Etter at innspillingen var ferdig uttalte han at Elvis var en fantastisk skuespiller og at han kom til å få en stor filmkarriere. 


Soundtracket til filmen som kun består av Elvis sine sanger gjorde det meget sterkt og solgte i bøtter og spann når det ble utgitt. Den største hiten fra Soundtracket var sangen «Hard-Headed Woman» som gikk til topp på Bilboard Pop listen og var nummer to på R&B listen. Selve soundtracket solgte til gull og var en god stund på andreplass på Blboard top-100 listen. 


Originalt var det meningen at James Dean skuille hatt hovedrollen i filmen, men etter hans død i 1955 ble prosjektet lagt på is. Etter at Broadway utgaven av historien gjorde det meget godt i 1957 ble filmplanene igjen satt i gang og Elvis ble valgt til å ha hovedrollen. Dette gjorde at historien måtte endres litt og at Fisher-rollen måtte endres fra en bokser til en musiker. 


Denne filmen er ansett som den beste av de 31 filmene Elvis Presley spilte i og var også hans personlige favoritt. 


Dette kan jeg godt forstå for Elvis spiller meget godt i filmen og historien er veldig god. Personlig syntes jeg det er moro å se en Walter Matthau i storform i filmen og han har også sagt at dette var en film han likte meget godt å spille inn. 


Helt klart den beste Elvis filmen jeg har sett til nå og sterkt anbefalt til båe Elvis fans og de som liker gode musikk-komedier.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar