torsdag 27. mars 2014

Dag 55 – Ocean's Eleven


Dagens film er den amerikanske filmen Ocean's Eleven fra 1960. Filmen er regissert av Lewis Milestone og Har Angie Dickinson, Sammy Davis Jr., Dean Martin og Frank Sinatra i hovedrollene. 


Synopsis:
Det er nyttårsaften i Las Vegas. Ruletthjulene snurrer, lyden fra kortspill og spilleautomater fyller rommet, og det bruser i champagne-festen er igang...men så går lyset! Det er det perfekte øyeblikk for for å lure til seg et kyss eller en ekstra sjetong. Men for Danny Ocean og hans 10 medsammensvorne er det et perfekt øyeblikk for et perfekte kupp. De legger en plan for å slå ut strømmen i Las Vegas, bryte seg inn i fem store kasinohvelv og plyndre dem alle samtidig.
Da er det tid for en klassisk Rat-pack film, med alle de fem gutta i hovedrollene. Dette var den første filmen alle fem laget sammen og de laget faktisk kun en annen film sammen, det var Sergeants 3. De var også alle sammen med i filmen Pepe, men da kun i små cameo roller. 

 

Når det gjelder de øvrige skuespillerne så må jeg si jeg syntes det var artig å se både Richard Conte og Henry Silva som jeg så i Il Boss for et par dager siden. Her er de noen år yngre, men gjør fortsatt noen virkelig gode rolleprestasjoner her. Cesar Romero og Angie Dickinson gjør også en god jobb. 


Sammy Davis Jr. Måtte bo på et eget «farget-hotell» og dermed et annet hotell en de andre skuespillerne siden han var farget. Men etter at Sinatra hadde forklart høyt og tydelig til Eieren av Sands Hotel at enten så skulle de bo der alle sammen, eller så kom ingen av de til å bo der , forandret eierne mening. 


Mye av dialogen i filmen er visstnok improvisert, i og med at skuespillerne i filmen etterhvert kjente hverandre godt. I tillegg til at filmen ble spilt inn ved Sands hotell hadde Rat-pack gutta opptredener på hotellet så godt som hver kveld. 


Filmen i seg selv har en god historie og er meget underholdende. Dette er først og fremst på grunn av de gode skeuspillerprestasjonene. Den er kanskje blitt litt utdatert i løpet av de siste 54 årene, men jeg liker den godt. 


I tillegg til den gode historien får vi også et par musikknumre, noe som slettes ikke er dumt når man har Dean Martin og Sammy Davis Jr. med i filmen. Sinatra selv har ingen sanginnslag her merkelig nok, og det er heller ingen god forklaring på hvorfor. 


I 2001 kom det som de fleste sikkert vet en remake med samme navn regissert av Steven Soderbergh og med George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon og Julia Roberts i hovedrollen. Denne filmen syntes jeg også var god og den er faktisk kanskje også hakket bedre enn originalen. 


Den tok de viktigste elementene fra originalen og oppgraderte resten til en 2001 setting. Den har såklat ikke «kulhetsfaktoren» som originalen har, men resten føler jeg faktik at de gjorde bedre. 


Denne filmen fikk også to oppfølgere i form av Ocean's Twelve og Ocean's Thirteen. Disse derimot var ikke like gode som 2001 filmen, men helt ok oppfølgerene. 


En film med glimrende skuespillere og en god dose humor og underholdning. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar