søndag 9. mars 2014

Dag 37 - Mormor Og De 8 Ungene i ByenDagens film er den norske filmen Mormor Og De 8 Ungene i Skogen fra 1977 . Filmen er regissert av Espen Thorstenson og har Charlotte Borgersen, Inger Johanne Byhring, Jon Eikemo og Anne-Cath Vestly i hovedrollene. 


Synopsis:
I denne sjarmerende familiefilmen møter vi de åtte ungene; Maren, Martin, Marte, Mads, Mona, Milly, Mina og Morten minstemann. De bor med mor og far på et lite kjøkken og et sovestueværelse i byen 

Også i år fant jeg ut jeg måtte ha med minst en norsk film i løpet av disse to månedene. Årets valg falt da på Mormor og de 8 ungene filmene. 


Denne filmen er basert på den første boken i Mormor og de åtte ungene bokserien. Serien består av 7 bøker som ble skrevet mellom 1957 og 1999. Denne filmen er basert på boken «Åtte små, to store og en lastebil». 

 

Denne filmen ble i sin tid også sendt på NRK, da som en mini serie i 4 deler. 

 

Jeg syntes barna gjør en god jobb i denne filmen, selv om det tidvis blir litt teatralsk fremførelse av replikkene, men siden filmen er fra 1970-tallet så er de unnskyldt det.


Den virkelige «stjernen» i filmen er så klart Vestly i rollen som Mormor. Hun er som skapt for denne rollen, og spiller glimrende. Jeg må også si at Vestly fremstår mye eldre enn sine 57 år her og gjør en kjempejobb. 

 

Filmen kan kanskje i dag sees på som litt treg, men for min del syntes jeg det er helt ok å se en barnefilm som ikke trenger å dure av gårde i 200 kilometer i timen, for å holde oppmerksomheten oppe til de som ser den. 


I 2013 kom det en ny utgave av filmen kalt «Mormor og de 8 ungene». Her var det blant andre Ingrid Bolsø Berdal, Marit Opsahl Grefberg, Steinar Sagen, Thomas Bye og Frida Hellen som hadde hovedrollene. Denne filmen er i motsetning til «originalen» en musikal. 


Filmen er nok litt utdatert sånn med tanke på de yngste barna som nå skal se den, men for oss andre så er den både nostalgisk og fortsatt veldig koselig. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar