tirsdag 11. mars 2014

Dag 39 - Ruggles Of Red Gap


Dagens film er den amerikanske filmen Ruggles Of Red Gap fra 1935. Filmen er regissert av Leo McCarey og har Charles Ruggles, Zasu Pitts, Mary Boland og Charles Laughton i hovedrollene.


Synopsis:
Filmen omhandler en ung britisk Butler som blir vunnet av en eksentrisk amerikansk rancheier i et pokerlag.
Charles Laughton er en skuespiller jeg har stor sans for. Han har spilt meget bra i alt jeg har sett han i til nå, og blant hans mest kjente filmer finner vi godbiter som Island Of The Lost Souls, Les Miserable, Mutiny On The Bounty, Jamaica Inn, The Hunchback of Notre Dame og Spartacus. 


Han regiserte kun en film i løpet av sin filmkarriere, men når denne ene filmen var «The Night of the Hunter», så kan man godt si at det var en meget velykket debut. 


Dette var den tredje filmatiseringen av Harry Leon Wilsons roman Ruggles Of Red Gap. Første gang var i 1918 og litt senere i 1923. Romanen er også inspirasjonen bak filmen Fancy Pants med Bob Hope og Lucille Ball i hovedrollene fra 1950.


Grunnen til at Leo McCarey regiserte filmen er rett og slett på grunn av Chrales Laughton. Laughton valgte personlig ut McCarey til å regissere filmen siden han ville at hans første komedie skulle bli regisert av det han mente var en av de beste komedie-regisørene i bransjen. Dette først og fremst på grunn av den glimrende Duck Soup fra 1933. 


De øvrige skuespillerne i filmen gjør også en god jobb her, og stumfilm veteran Zasu Pitts er en fryd å se i denne filmen.


Jeg syntes filmen var morsom, og det faktum at filmen tar seg tid til å byge opp humoren er noe iallfall jeg setter stor pris på. 


Filmen har kanskje tapt seg litt gjennom de siste 79 årene, men jeg syntes det var en glimrende komedie som er sterkt anbefalt til de som liker gode gamle komedier. Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar