onsdag 26. mars 2014

Dag 54 - Father GooseDagens film er den amerikanske filmen Father Goose fra1964. Filmen er regissert av Ralph Nelson og har Jack Good, Trevor Howard, Leslie Caron og Gary Grant i hovedrollene. 


Synopsis:
Under andre verdenskrig blir en mann som er stasjonert på en isolert øy hvor han ser etter fiendelige fly, nødt til å passe på en lærer og flere av hennes studiner. 
Tittelen på denne filmen kommer fra kodenavnet på Cary Grant sin karakter, som igjen er basert på barnerimer om Mother Goose. 


Filmen ble spilt inn delvis på Hollywood Studios hvor de tilbragte åtte uker og deretter fire uker på en kokosnøttplantasje i Ocho Rios på Jamaica.


Filmen var svært populær når den kom ut og den tjente inn godt over tolv millioner dollar, og av disse hele seks millioner kroner på visninger i USA. Den var den syvende mest inbringende filmen i 1964. 


Filmen vant også en Oscar, da for beste screenplay. Dette var skrevet av S. H Barnett, Peter Stone og Frank Tarloff. Filmen var også nominert i to andre kategorier som den dessverre ikke vant. Dette var for beste klipp og for best lyd. 


Gary Grant fikk tilbud om å spille rollen som Henry Higgins i My Fair Lady, men han hadde heller lyst til å spille i denne filmen isteden. Han ønsket opprinnelig å få Audrey Hepburn til å spille Catherine i denne filmen, men hun hadde derimot takket ja til å spille i My Fair Lady. 


Grant likte visstnok både å spille i denne filmen og det var en av de beste filmene han spilte i gjennom karrieren. Grant sa også at han kjente seg igjen i rollefiguren han spilte i denne filmen. 


Jeg er vanligvis ikke så overbegeistret for romantiske komedier men denne syntes jeg fungerer godt. Leslie Caron, Cary Grant og barna har godt samspill og gjør en god jobb i denne filmen. 


En overbevisende romantisk komedie som fungerer godt. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar