mandag 17. mars 2014

Dag 45 - Navajo Joe

Dagens film er den italienske filmen Navajo Joe fra 1966. Filmen er regissert av Sergio Corbucci og har Fernando Rey, Nicoletta Machiavelli, Aldo Sambrell og Burt Reynolds i hovedrollene. 


Synopsis:
Den eneste overlevende etter en blodig massakre søker hevn på de som angrep han og mennene som drepte hans kone. 


Denne filmen har kanskje en av de mest brukte filmhistoriene gjennom tidene. Mann får kone drept og søker hevn. Men denne filmen gjør en meget god jobb med denne historien og lager sin egen vri på den. 


Sergio Corbucci er en av de store Italienske regissørene med klassikere som Django, Bluff storia di truffe e di imbroglioni, Pari e dispari , Giallo napoletano, Chi trova un amico trova un tesoro, Danza macabra og filmen som jeg så for et par dagers siden, Il grande silenzio.


Dette var forøvrig Burt Reynolds sin andre hovedrolle i karrieren etter den mer ukjente Operation C.I.A. Men Reynolds mener dette er den mest håpløse filmen hans har spilt i.


Burt Reynolds var egentlgi ikke så veldig keen på ideen om å være med i en spaghetti westerm, men han trodde at det var Sergio Leone som skulle stå for regien og da signerte han seg med. Når han fant ut at det var Sergio Corbucci (eller «The Wrong Sergio» som Burt omtalte han som) gjorde han hva han kunne for å bryte kontrakten, men dette kom ikke på tale. 


Reynolds mener også at denne filmen kun ble sett ferdig i fenglser og på flyturer, fordi det kun var her man ikke hadde mulighet til å skru den av. Jeg må si meg uenig med Reynolds, for jeg syntes filmen var meget underholdende. 


Filmen har glimrende kameraarbeid slik de fleste filmer i denne sjangeren har. Kanskje ikke helt Leone klasse, men jaggu ikke langt unna heller. 


Den glimrende skuespilleren Aldo Sambrell spiller også i filmen og han er som alltid en fryd når han spiller bad-guys. Navajo Joe er forøvrig en av Quentin Tarrantion sine favoritt spaghetti Westerns, og visstnok en av hans inspirasjonskilder for Django Unchained.


Filmens musikk er også glimrende, og hvem var det som laget den, jo Leo Nichols som var et av psevdonymene til Ennio Morricone. Om noen syntes musikken hørtes kjent ut , så kan det være fordi Tarantino brukte deler av den i begge Kill Bill filmene sine. 


En meget god spaghetti western somer verdt å se både for fans av sjangeren og Burt.

Terningkast: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar