lørdag 29. mars 2014

Dag 57 - The Way West


Dagens film er den amerikanske filmen The Way West fra 1967. Filmen er regissert av Andrew V. McLaglen og har Sally Field, Robert Mitchum, Ricard Widmark, Jack Elam og Kirk Douglas i hovedrollene. 


Synopsis:
I 1843 må en tidligere senator lede et vogntog med nybyggere ti Oregon. Men hans stormansgalskap leder til stor misnøye i gruppen og ting begynner etterhvert å skje. 
The Way West er basert på en roman med samme navn skrevet av A.B Guthrie Jr. 


Nok en film som er verdt å se for de glimrende skuespillerprestasjonene. Dette er faktisk den første filmen som Sally Field og Katherine Justice spilte i og begge gjør en god jobb her. I tilegg har vi en av mine favoritt "karakter" skuespillere, nemlig Jack Elam. Som sjelden spiller noe annet en bad guy eller en eller annen type "gal" karakter. Kvalitetsskuespiller tvers igjennom.


Robert Mithcum og Richard Widmark kom vistnok ikke så godt over-ens med Kirk Douglas under innspillingen. Dette på grunn av at de følte han prøvde å ta kontroll over filmen fra regissør McLaglen. 


Kirk Douglas fylte forresten 97 år for et par måneder siden og er fortsatt i ganske god form. 


Ei som ikke syntes innspillinen av denne filmen var noen god opplevelse var Lola Albright. Hun holdt på å drukne under elve-kryssings scenen når en av vognene veltet og klemte henne fast under vann. Hun tilbragte dagen på sykehus med var tilbake på settet dagen etter å fullførte innspillingen.


I tillegg krasjet et helikopter på settet under innspillingen, men heldigvis ble ingen skadet i denne ulykken. 


Dette er nok en episk Western fra tiden da western filmene omtrent konkurrerte om å være mest storslagne. Denne filmen er dessverre ikke helt oppe blant de store i sjangeren. 


Hovedgrunnen til dette er at den rett og slett prøver å få alt for mye historie på den to timer lange spilletiden. Isteden for å fokusere litt mer på hovedkarakteren skal det vies tid til veldig mange mennesker på samme tid og dette lider filmen litt under. 


Men historien er interessant og spennende alkelive og filmen er på ingen måte dårlig. 


Som sag en film som er verdt å sjekke ut primært på grunn av de gode skuespillerne og litt på grunn av historien.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar