torsdag 6. mars 2014

Dag 34 - Un Catto Nel Cervello (Nighmare Concert)


Dagens film er den italienske filmen Un Catto Nel Cervello (goså kjent som Nightmare Concert eller Cat In The Brain) fra 1990. Filmen er regissert av Lucio Fulci og har Paola Cozzo, Jeoffrey Kennedy, Shilett Angel og Fulci selv i hovedrollene. 


Synopsis:
Hjemsøkt av bildene fra sine egne skrekkfilmer og med nyhetene om mord i Romas gater søker regissør Lucio Fulci hjelp fra en psykolog. 
Dette var en av Lucio Fulci sine siste film, og kanskje også hans mest personlige film. Den består for det meste av klipp fra Fulci sine tidligere filmer, sammensatt med en bindende historie.


Fulci selv spiller hovedrollen her i en rolle som teoretisk sett er han selv. Han har også en voice over i filmen. Filmen er vistnok en selvransakende film som inneholder mye av Fulcis egne tanker og erfaringer som filmskaper. 


Han hadde spilt i flere filmer før, men veldig sjelden i en hovedrolle. Men han gjør en meget god rolle i denne filmen og viser at han også gjør en god jobb foran kamera. 


Originalmanuset til filmen var på kun 48 sider og hadde ikke noe dialog. Lyd sporet skulle opprinnelig kun bestå av lydeffekter fra filmklippene som ble vist, men Fulci fant etterhvert ut at han måtte bygge en historie rundt dette. Noe han også gjorde. 


Filmen er som sagt en samling av Fulcis tidligere filmer og han har valgt de mest blodige og «grusomme» scenene han har regissert eller vært involvert i opp i gjennom årene. Filmen har på denne måten ikke så mye historie, men selve konseptet er veldig originalt og jeg syntes det fungerer overraskende godt. 


Filmen hadde også 2 forskjellige avslutninger, som ble brukt etter hvor filmen ble vist. 


Den uklippede versjonen av filmen ble ikke utgitt i USA før i 2009, da av Grinddhouse Releasing. Min utgave er en uklippet nederlandsk versjon av filmen, men med engelsk dubbet dialog. 


Denne filmen kan på mange måter kalles en slags filmatisert «Best-off» samling av Fulci sine filmer, men med en historie rundt det. Jeg syntes filme var underholdende og den er helt klart anbefalt til Fulci fans. Andre som ikke er kjent med mannens stil, filmer og innhold bør nok begynne et annet sted i Fulci biblioteket. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar