lørdag 8. mars 2014

Dag 36 - We're Not Married


 Dagens film er den amerikanske filmen We're Not Married fra 1952. Filmen er regissert av Edmund Goulding og har Victor Moore, Marilyn Monroe, Fred Allen og Ginger Rogers i hovedrollene. 


Synopsis:
Filmen handler om en nyutnevnt fredsdommer som begynner å vie par før hans autorisasjon er i orden. Da dette blir oppdaget må parene velge om de ønsker å gå hver til sitt eller gifte seg på nytt. 
Nok en film med Marilyn Monroe som jeg ikke har sett siden jeg kjøpte filmen for 8 år siden. Dermed tenkte jeg det var tid for å se den igjen. Manus til filmen ble skrevet av Nunally Johnson og Dwight Taylor, basert på den upubliserte fortellingen «If I Could Remarry», skrevet av Gina Kaus og Jay Gratler.Opprinnelig skulle filmen inkludere historiene til sju ektepar, men bare fem ble inkludert i den ferdige filmen. Hope Emerson og Water Brenna spilte hovedrollene i en av historiene som ble droppet. Emersom hadde rollen som Mattie Beaufort, en overarbeidet bondekone som flørter med Brennas rollefigur Handsome, en promiskuiøs vandrer.

 
 
Da Mattie mottar brevet som informerer om hennes ekteskapstatus, spør hun Handsome om å lese det for henne. Men i stedet for å fortelle at hun fritt kan gifte seg med han, gir han brevet til grisene.
Denne historien ble visstnok spilt inn, men fikk aldri plass i filmen. Grunnen til dette ble aldri oppgitt.Filmen har en meget imponerende rolleliste, men mange kvalitetsskuespillere som gjør en utmerket jobb. Zsa Zsa Gabor og Louis Calhern er i mine øyne det «festligste» paret å følge i filmen.Men i og med at filmen er en del av Marilyn Monroe – The 80th Anniversay Collection så er det hun som er det store trekkplasteret til filmen. Men Marilyn hadde i 1952 ikke fått den stjernestatusen som hun senere på 50-tallet skulle få, så her må hun dele like mye tid med de andre parene for å si det slik.
For å være 100% ærlig tilføyer hun ikke filmen så veldig mye annet enn det faktum at hun er pen å se på, og hennes «del-historie» er i grunn en av de svakere. I mine øyne en av de svakere «Arilyn Monroe Filmene» i denne «serien» fra 20th Century Fox.Filmens konsept kan i dag kanskje virke litt utdatert, men man må rett og slett sette seg litt inn i hvordan ting var på denne tiden for å få mest mulig ut av filmen føler jeg. 


Men jeg syntes det var en sjarmene og artig film som både var morsom og underholdende, så den er vel verdt å sjekke ut. 


En morsom komedie fra det glade 50-tall som iallefall jeg anbefaler, men dog ikke primært på grunn av filmens (nå) store salgspunkt, nemlig Marilyn Monroe som ikke har den største og ei heller den beste rollen i filmen.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar