onsdag 19. mars 2014

Dag 47 - The Comedy Of Terrors


Dagens film er den britiske filmen The Comedy Of Terrors fra 1963. Filmen er regissert av Jacques Tourneur og har Basil Rathbone, Boris Karloff, Peter Lorre og Vincent Price i hovedrollene. 


Synopsis:
Waldo Trumbull, er en begravelses agent som ikke har hatt «kunder» på lenge lenger, blir pålagt å betale et års tilbake-leie. For å få tjent inn disse pengene begynner han å ta livet av mennesker. 

Da var det tid for nok en American International Picture, med andre ord samme selskap som gav ut gårdsdagens film «The Premature Burial». 


Hovedgrunnen til at jeg i det hele tatt skaffet meg denne filmen var lineupen på fronten av filmcoveret. Vincent Price, Basil Rathbone, Peter Lorre og Boris Karloff. Stort bedre en det kan det ikke bli. 


Regisør Jacques Tourneur er heller ingen smågutt når det kommer til filmproduksjon.Han hadde før dette regisert de glimrende Stars in My Crown, Cat People, I Walked With A Zombie og Night Of The Demon. Dette var den nest siste filmen han regisserte i hans karriere. 


Boris Karloff skulle egentlig spilt rollen som John Black i denne filmen, men på grunn av sine problemer med leddgikt fant de ut at han ikke kom til å klare en så stor rolle. Han fikk da i stedet rollen som Mr. Hinchley og basil Rathbone ble hentet inn for å spille rollen som Black. 


Denne filmen var en slkags oppfølger til den glimrende «The Raven»hvor man også hadde Price, Karloff og Lorre i hovedrollene, men da med Roger Corman i regisør stolen. Jeg syntes «The Raven» var en glimrende film når jeg så den for et par år siden, så akkurat det tydet bra. 


Comedy Of Terrors er en veldig morsom og underholdende film med en god historie og som vanlig flott atmosfære. 


Men det er ikke overaskende de gode skuespillerne som gjør dette til en fantastisk film. Alle hovedrolleinnehaverne gjør en flott jobb og viser her hvorfor de er klassifisert som noen av vår tids beste skuespillere. 


Selv om de alle var best kjent for sine skrekkroller mestrer de humorelementene flott i denne filmen og det er synd de ikke satset mer på denne formen senere i sine karrierer. 


En glimrende film som er anbefalt for alle som setter pris på glimrende skuespill og en litt annerledes film fra kjente fjes. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar