søndag 23. mars 2014

Dag 51 - The Pajama Game


Dagens film er den amerikanske filmen The Pajama Game fra 1957. Filmen er regissert av George Abbott og Stanley Donen og har Barbara Nichols, Reta Shaw, John Raitt og Doris Day i hovedrollene. 


Synopsis:
De tillitsvalgte ved Sleeptite pysjamasfabrikk har såvisst ikke sovet mye i det siste. Et forslag om en lønnsøkning på 7 1/2 cent i timen er grunnen til det og resultatet kan bli streik. 
Da er tiden inne for en ny musikal her på festivalprogrammet. Jeg er ikke så overbegeistret for modern musikaler, men de klassiske fra 30-60-tallet syntes jeg kan være veldig underholdende. 


The Pajama Game er bassert på boken 7 1/2 Cents skrevet av Richrad Bissell.


Men den er også basert på Broadway stykket The Pajama Game som åpnet 13 Mai 1954. Stykket hadde hele 1063 fremføringer og var meget populært. Det ble satt opp på nytt i både 1973 og i 2006 og i 2006 vant det faktisk en Tony for beste musikal. 


Når det gjelder skuespillerne i filmen så var faktisk ca 40% av de som er med i filmen også med i Broadway musikalen, noe som gjør at backing skuespillerne gjør en meget god jobb. 


Doris Day har hovedrollen i filmen og erstattet da Janis Paige som hadde rollen som Katherine Williams i Broadway stykket. Jeg har sett Doris Day i et par andre filmen hvor hun ikke imponerte meg så veldig, men her spiller hun faktisk veldig bra.


Originalt var dte meningen at Frank Sinatra skulle hatt den mannlige hovedrollen i filmen og Janius Paige skulle hatt den kvinnelige. Men Sinatra var ikke så lysten på å spille i filmen og da trengte de en større stjerne i filmen en Paige. Dermed ble Doris Day hentet inn. 


Sangene og dansenummerene i filmen er både fengende og gode, og helt klart en av hovedgrunnene til å se filmen. 


Jeg liker veldig godt 50-talls stilen og når filmen i tillegg er laget på denne tiden blir det bra saker. 


En underholdende og god musikal som er sterkt anbefalt til de som liker denne sjangeren. 


Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar