søndag 16. mars 2014

Dag 44 - It's Only Money


Dagens film er den amerikanske filmen It's Only Money fra 1962. Filmen er regissert av Frank Tashlin og har Mae Questel, Jack Weston, Joan O'Brien og Jerry Lewis i hovedrollene. 


Synopsis:
Lester er en klønete TV reparatør som likevel er dyktig i jobben sin. Når han en dag er ute å hjelper en venn blir han dratt inn i et mysterie som involverer en familie som leter etter den siste arvingen i familien. Han begynner etter å vært å legge merke til småting, slikt som at familieportrettene ligner veldig på han selv. Kan han være arvingen de ser etter?


Trailer: www.youtube.com/watch/_vEI1GZraAk
It's Only Money ble filmet mellom 9. Oktober og 17. Desember 1961. Filmen ble utgitt ca et år senere den 21. Nobember 1962. 


Dette var en av de åtte filmene Frank Tashlin og Jerry Lewis laget sammen mellom 1955 og 1964. 


Historien her er på ingen måte revolusjonerende, men den fungerer greit i dette formatet og har helt klart sine høydepunkter. 


Av en eller annen grunn har jeg aldri helt fått dreisen på Jerry Lewis. Han er helt klart en god skuespiller og en glimrende komiker som er spesialisert innenfor slapstick. Men det er et eller annet med fremtoningen hans som jeg rett og slett ikke er helt overbegeistret for. 


En av grunnene kan kanskje være at jeg syntes han tok litt mye plass i filmene han laget sammen med Dean Martin på 1950-tallet. Som Martin fan hadde jeg et håp om å få sett mest til han i filmene, men for meg virket det som om at det var Lewis som var hoved fokuset. 


Men han er helt ok i denne filmen her, selv om han fortsatt er litt vel maste til tider. Joan O'Brien spiller også bra i rollen som Wanda Paxton og det er trist å vite at hun ikke fikk så mange andre store filmroller etter denne filmen. 


Dette var forøvrig Zachary Scott sin siste opptreden i en film. Han er kanskje best kjent for sine roller i Mildred Pierce, Flamingo Road og Let's Make It Legal. Han døde i 1965 etter å ha fått påvist hjernesvulst. 


En helt ok komedie, som passer fint for fans av Jerry Lewis. For oss andre kan den ses en gang. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar