fredag 28. mars 2014

Dag 56 - The Men


Dagens film er den amerikanske filmen The Men fra 1950. Filmen er regissert av Fred Zinnemann og har Jack Webb, Teresa Wright, Everett Sloane og Marlon Brando i hovedrollene. 


Synopsis:
Ken, en paralysert krigsveteran får livet veltet på hodet etter å ha mistet følelsen i hele underkroppen. 

Filmen er regisert av den glimrende regisøren Fred Zibbemann som regiserte storfilmer som The Day Of The Jackal, The Nun's Story, Oklahoma!, HighNoon, og From Here To Eternity.


Filmmanuset er skrevet av Carl Foreman som tidligere har skrevet manuset til Champion og Home Of The Brave. 


Dette var Marlon Brando sin første filmrolle og han tok ikke lett på denne oppgaven. For å forberede seg til denne rollen tilbragte han to uker på Birmingham Army Hospital i California og satt under hele denne tiden i rullestol for å identifisere seg med rollefiguren.


Produsent Stanley Cramer og regissør Fred Zinnermann var engstelige for å ha Brando i hovedrollen. Grunnen til dette var at han slet med å få frem replikkene og var veldig følelsesløs under øvingene til de første scenene. 


Men når de begynte å spille inn scenen til filmene viste det seg at Brando virkelig hadde spart på kruttet til filmen ble spilt inn. Etter den første scenene var ferdig innspilt fikk han stående applaus fra alle sine med skuespillere på settet. 


Brando gjør en fantastisk rolle i denne filmen og man kunne allerde her se at man hadde med et stort skuespillertalent å gjøre. 


Filmen er nok ikke like revolusjonerende og sjokkerende i 2013 som den var i 1950, men filmen er fortsatt god og har en glimrende historie. 


En film vel verdt å sjekke ut om man kan få tak på den. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar