fredag 14. mars 2014

Dag 42 - Blithe SpiritDagens film er den britiske filmen Blithe Spirit fra 1945. Filmen er regissert av David Lean og har Margaret Rutherford, Kay Hammond, Constansce Cummings og Rex Harrigton i hovedrollene. 


Synopsis:
Charles og hans andre kone er hjemsøkt av spøkelset til Charles første kone Elvira. Mediumet Madame Arcati prvøer å hjelpe det ulykkelige paret ved å kontakte spøkelset. 
Blithe Spirit er bassert på skuespillet med samme navn skrevet av filmens produsent Noël Coward. Filmens tittel kommer fra en linje i Percy Busshe Shelley's dikt «To A Skylark og går som følger:
«Hail to thee, blithe Spirit! Bird thou never wert».


Coward hadde fått flere forespørsler fra amerikanske filmselskaper om å selge rettighetene til de, men han hadde avslått alle. Dette på grunn av at han mente at de ville ødelegge manuset hans. Istedet solgte han det til det britiske selskapet Cineguild, som er et underselskap av The Rank Organisation. 


Det ble faktisk laget helt 6 tv-filmer ut av denne historien. Amerikanske utgaver i 1946, 1956 og 1966, en britisk utgave i 1948 og to tyske utgaver fra 1962 og 1965. 


Filmen var en stor fiasko når den ble sluppet i 1945, men har siden blitt populær og er nå en meget populær film. Filmen er ganske typisk i formen,. Så det er ikke dumt at det var et britisk selskap og britiske skuespillere som spiller i filmen. 


Kay Hammond, Constance Cummings og Rex Harrison spiller veldig godt som Condomine familien og Margaret Rutherford passer glimrende i rollen som Madame Arcati. 


isteden for å forsøke seg med forskjellige spesialeffekter på spøkelses rollen til Kay Hammond, fikk hun grønne klær og grønn sminke. Noe som helt klart ikke ville skjedd i dag, men det er sjarmerende og fungerer godt i denne filmen. 


Filmen er både sjarmerende, morsom og helt klart et godt eksempel på en glimrende britisk komedie. Helt klart verdt å sjekke ut for komifans. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar