tirsdag 18. mars 2014

Dag 46 - The Premature Burial


Dagens film er den amerikanske filmen The Premature Burial fra 1962. Filmen er regissert av Roger Corman og har Alan Napier, Dick Miller, Hazel Court og Ray Milland i hovedrollene.


Synopsis:
En artist blir mer og mer innesluttet og distanserer seg fra sin kone, dette grunnet en tanke på å bli begravet levende. 
Da er det tid for nok en film bassert på en Poe historie, regissert av Roger Corman, men denne gangen uten Vincent Price. 


The Premature Burial er bassert på novellen med samme navn fra 1844. Filmmanuset er skrevet av Charles Eaumont og Ray Russel, og dette var den tredje filmen i Corman sin rekke med Poe inspirerte filmer.


Etter at de to første filmene basert på Poe sine historier var blitt populære bestemte Corman seg for å lage sin egen film, uten å gå igjennom American International Pictures (AIP). Han fikk da hjelp av Pathe Labs som ønsket å hjelpe til. Han ville også gjerne bruke Price i hovedrollen i denne filmen, men AIP hadde han under kontrakt og nektet å låne han ut til Corman. 


AIP var ikke fornøyde med dette og truet Pathe Labs med å bryte alt sammarbeid de i mellom om ikke AIP fikk retightene til filmen. I frykt for å miste en av sine største kunder solgte de rettighetene til filmen til AIP. 


Denne filmen var også en av de første filmene som en av de største Hollywood regissører gjennom alle tider jobbet på nemlig Francis Ford Coppola. Han jobbet som dialog regissør på denne filmen. 


Ray Milland gjør en ok jobb i rollen som Guy Carrell, men han mangler karismaen og engasjementet som Price har i de øvrige Poe baserte filmene i serien. Britiske Hazel Court som jeg kjenner best fra The Curse Of Frankenstein og The Raven gjør også en mget god jobb i denne filmen. 


Selv om dette er en lavbudsjettsfilm, så har de fått til den gode stemningen og atmosfæren i filmen, slik som Corman ofte var veldig god på. Her er det rikelig med både tåke, spindelvev og gotiske symboler til at man føler seg vel hjemme. 


Filmen er ikke den aller beste av disse Corman regiserte filmene, men en god film i rekken av bedre filmer for å si det sånn.


Vel verdt å sjekke ut for fans av serier, og klassiske Horror-mystery filmer.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar