onsdag 12. mars 2014

Dag 40 - The Son Of The Sheik

 Dagens film er den amerikanske filmen The Son And Of Sheik fra 1926. Filmen er regissert av George Fitzmaurice og har George Fawcett, Vilma Banky og Rudolph Valentino i hovedrollene. 


Synopsis:
Menn og kvinner, fedre og sønner, Ahmed sønn av Diana og Sheik Ahmed Ben Hassan forelsker seg i Yasmin, en dansepike som fronter hennes fars arme av kvakksalvere.
Denne filmen er bassert på romanen «The Son Of The Sheik» skrevet av Edith Maude Hull og er oppfølgeren til filmen «The Sheik» fra 1921, som også Rudolph Valentiono hadde hovedrollen i. 


Filmen ble i 2003 valgt ut til å forvares i det amerikanske filmarkivet. 


Etter at Valention hadde spillt i «A Sainted Devil» og «Monsiour Beaucaire» i 1924, som begge floppet stort, var han ikke elnger den store filmstjernen han ble regnet som noen år senere. Planen var da at denne filmen skulle bringe han opp blant de store stjernene igjen. 


Filmen hadde førpremiere i Los Angels i July i 1926. Kun 1 måned senere under en nasjonal promoteringsturne kolapset Rudolph og mmåtte sendes på sykehus. Her fant de ut at han hadde utviklet et perforert magesår. Etter oparasjonen fikk han bukhinnebetennelse og døde noen dager senere 23. August. 


Filmen hadde offisiell premiere i September 1926 og ble en stor suksess hvor den dro inn godt over 1 millioner dollar i løpet av det første året. Mange har kalt denne filmen den beste filmen i Valentino sin karriere. 


Dette forstår jeg meget godt for Valentino gjør en meget god i denne filmen i rollen som både som både far og sønn og viste her at han var en meget god skuespiller. 


Denne filmen var forøvrig også den første oppfølger filmen som noen gang ble laget. 


En visuelt pen film, med en god historie og glimrende skuespill. Sterkt anbefalt. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar